Guidning

Att åka med någon som känner området och kan visa dig åken du inte hittar själv och samtidigt har god kunskap och erfarenhet av laviner, säkerhet och att åka i opreparerad terräng gör att du kan fokusera på det viktigaste – skidglädjen! Offpistskidåkning kan ofta nås enkelt i anslutning till liftsystem men också som topptur eller helikopterskidåkning.

Topptur
Topptur med stighudar eller snöskor kräver lite svett men är absolut värt ansträngningen när man når toppen. På toppen fyller vi på depåerna med lite dryck och kanske en ostmacka och sedan väntar det vita guldet. Att tyst, för egen maskin få smyga in i fjällets storhet ger skidåkningen en extra dimension, en mycket stark naturupplevelse.

Helikopterskidåkning
Att med en helikopter bli släppt på en topp, höra den försvinna och lämna oss ensamma i ett tyst, vitt, till synes oändligt landskap – det är magiskt! Att sedan få åka stora svängar över öppna fält eller åka i en smal snöfylld ränna och droppa några klippor på vägen ner fyller hela kroppen med känslor av lycka, välbehag och adrenalin. Helikoptern plockar sedan upp oss och tar oss till nästa topp eller om du hellre vill bli guidade till after skin så hittar vi dit också.

Åkningen anpassar vi självklart efter gruppens önskemål och kunskaper samt dagens snö– och väderförhållanden för att få den bästa upplevelsen. Funäsdalsfjällen är Skidbyråns hemmaarena och där hittar vi de bästa åken utifrån de aktuella förutsättningarna. Har du önskemål om något särskilt fjäll eller plats på annan ort så kommer vi göra vårt bästa för att lösa det.

Bild av guidning